Tudi letos smo v našem vrtcu obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga vsako leto obeležujemo v sklopu dneva slovenske hrane.

 

Namen dogodka je, da otroke spodbudimo k uživanju lokalno pridelanih živil ter jim približati pomen zdravega prehranjevanja, lokalne pridelave in dela naših pridelovalcev.

 

Za zajtrk smo pripravili izključno živila iz slovenske in lokalne pridelave:

 

- lokalni med, ki so ga prijazno darovali naši lokalni čebelarji,

- maslo iz ljubljanskih mlekarn (iz linije Izbrana kakovost),

- lokalno mleko iz kmetije Petan (Dečno selo),

- domač črn kruh, ki so ga spekle naše kuharice iz BIO lokalne moke kmetije Zabukovec (Krmelj),

- lokalno jabolko iz kmetije Molan (Arnovo selo).

 

 

 

 

Dan je bil še posebej poseben, saj so nas obiskali lokalni čebelarji in kmetovalci, ki so otrokom na prijeten in otrokom razumljiv način predstavili kako čebele pridelajo med, zakaj so čebele pomembne za naravo, kako čebelarji pomagajo čebelam pri pripravi njihovih "hišk", kako nastane mleko in kakšno delo poteka na kmetiji in predvsem kako pomembno je, da hrano pridelujemo lokalno in na čim bolj naraven način.

 

 

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk je tako tudi letos prinesel obilico novega znanja in še večjo povezanost z našim lokalnim okoljem. 

 

Hvala vsem, ki so s svojo dobro voljo, znanjem in časom, prispevali k prijetnem dopoldnevu. 

 

 

 

Pripravila: vzg. Tanja Mežič

 

 

Tudi letos smo v našem vrtcu obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga vsako leto obeležujemo v sklopu dneva slovenske hrane.

 

Namen dogodka je, da otroke spodbudimo k uživanju lokalno pridelanih živil ter jim približati pomen zdravega prehranjevanja, lokalne pridelave in dela naših pridelovalcev.

 

Za zajtrk smo pripravili izključno živila iz slovenske in lokalne pridelave:

 

- lokalni med, ki so ga prijazno darovali naši lokalni čebelarji,

- maslo iz ljubljanskih mlekarn (iz linije Izbrana kakovost),

- lokalno mleko iz kmetije Petan (Dečno selo),

- domač črn kruh, ki so ga spekle naše kuharice iz BIO lokalne moke kmetije Zabukovec (Krmelj),

- lokalno jabolko iz kmetije Molan (Arnovo selo).

 

 

 

 

Dan je bil še posebej poseben, saj so nas obiskali lokalni čebelarji in kmetovalci, ki so otrokom na prijeten in otrokom razumljiv način predstavili kako čebele pridelajo med, zakaj so čebele pomembne za naravo, kako čebelarji pomagajo čebelam pri pripravi njihovih "hišk", kako nastane mleko in kakšno delo poteka na kmetiji in predvsem kako pomembno je, da hrano pridelujemo lokalno in na čim bolj naraven način.

 

 

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk je tako tudi letos prinesel obilico novega znanja in še večjo povezanost z našim lokalnim okoljem. 

 

Hvala vsem, ki so s svojo dobro voljo, znanjem in časom, prispevali k prijetnem dopoldnevu. 

 

 

 

Pripravila: vzg. Tanja Mežič

 

 

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE
VRTEC RINGA RAJA

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

Logotip - Osnovna šola Artiče Logotip - Vrtec Ringa Raja Artiče
Logotip - Jabolko
© 2025 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka